Home > Familien > Overtagelse af huset

Overtagelse af huset

February 25, 2007 Leave a comment Go to comments

Så har jeg fået lidt tid til at sætte mig ned, så jeg kan fortælle hvad der sker med huset.

Overtagelsesdagen var torsdag d. 22. februar – formelt kl. 9 om aftenen, men da sælger var flyttet ud fik vi et opkald kl. lidt over 2 (p.m.) der sagde at vi nu kunne tage ud til huset. Underligt nok havde sælger bare lagt nøglerne under måtten. Dette var endnu et tegn (blandt mange) på at de kinesiske sælgere ikke har fattet en skid af hvordan proceduren omkring hus salg er. Nå skidt pyt med det, Judith og jeg ville så skynde os derud for at gå huset igennem (det er lidt nemmere når ungerne stadig er i børnehaven). Så vi skynder os ud til bilen… hvor vi kan konstatere at bilen lækkede lyserøde væsker fra motorblokken…. Ikke noget godt tegn. Et hurtigt opstart af bilens selvcheck indikerede også at kølevæske beholdningen var for lav, så den skulle ikke køre nogen vegne…. SKOD. Vi har haft den bil 3 uger og det er anden gang den er gal hen over en weekend.

Nå men gudskelov har vi da en garanti der kunne dække det her, og den inkludere også erstatningsbil, men det tog lidt tid at finde ud af det. I mellemtiden havde jeg haft fat i vores venner Dan og Julie, som fluks kom fisende i deres minivan så vi kunne ud til huset. I mellemtiden havde vores mægler ringet og sagt at både han og sælgers mægler synes det var forkert bare at efterlade nøglen under måtten, så sælgers mægler havde hentet nøglen og havde fået givet den til vores mægler… som nu sad i ”møde” resten af dagen ude i Issaquah som ligger ca. 20 km fra Redmond i samme retning som Sammamish – bare længere væk. Så vi måtte lige køre ud og finde nøglen derude.. Der fik vi så udvidet vores Northwest kulturelle forståelse. Heroppe når man skal socialisere og pleje sine forbindelser (nye som gamle) så går man tit ud og drikker en øl (i arbejdstiden) og snakker tingene i gennem. Så vi endte med at hente nøglen på en bar 😉

Nu var nøglen så i hus, nu var det så bare ud til huset – her skal det så siges at tiden var skredet frem, klokken var over 5 og vi skulle være tilbage og hente ungerne i børnehaven kl. 6 (ja man kan få dem passe så længe). Vi spurtede så tilbage til huset for at kigge det efter i sømmene. Her fandt vi så ud af at på trods af at vi i kontrakten havde været enige om at de skulle lade vaskemaskine og tørretumbleren stå, så havde de nappet dem…. Pænt træls. Det er så her hvor man igen må trække på sine ”over betalte” mægler og ringe og bede ham fikse det problem.

Ellers var alt som det skulle være i huset, pænt og rent og klart til dets nye beboere… Desværre måtte vi skynde os at lukke af igen og ræse hjem mod Redmond for nu var klokken skredet fra os igen og vi ville få svært ved at få hentet børnene i tiden.  Faktisk endte det med at blive klokken kvart over 6 før vi fik hentet dem… Ikke så fedt…  vi syntes faktisk at kunne mærke det på Lara at hun var temmelig knotten.

Fredag skulle flytte processen så småt startes. Dvs. først skulle jeg lige ukristeligt tidligt op for at hente vores lejebil – en Nissan Maxima 3.5. SKÆG BIL. Derefter skulle vi så spurte ungerne iJslæde.. Den kan fandme flytte sig børnehave inden vi selv havde en aftale i huset kl. 9… pænt stresset morgen. Vi havde en aftale med folkene der skulle rense vores tæpper, og det krævede jo v i var derude. Det kunne vi dog heller ikke rigtig nå, men heldigvis fik vi fat i dem på vej derud og fik at vide at de heller ikke rigtig kunne nå det så alle var glade. I mellemtiden havde vores mægler fået fat i sælger som vi så selv skulle ringe og lave en aftale med for hvornår de kunne komme med vaskemaskinen og tørretumbleren. De havde ikke kunnet/fået kommunikere ordentligt med deres flyttefolk, så de havde taget dem med ved et uheld. Men de tilbød selv at komme med den og installere dem, så det var jo fint nok. Så behøvede vi ikke at bekymre os om det.

Ellers gik resten af dagen med at jeg kørte til Redmond og arrangere afhentning af Audien som skulle på værksted. Imens gik Judith så småt gang med den nødvendige ekstra rengøring der altid er behov for i et køkken efter en flytning (køleskabe, hylder osv.).

Lørdag d. 24. Står på udflytning fra lejligheden. Dan kommer forbi med en Pickup og så går han og jeg i gang, men den historie må vente til en anden dag.

Categories: Familien
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: